Mikor hasznos a fűtés-korszerűsítés?

A hőellátás a lakáson belül helyiségenként eltérhet. Kellemetlen hideg vagy meleg adódhat a radiátorok alul- vagy felülméretezéséből, illetve a rendszer szabálytalan kiépítéséből. A korszerűsítés legfontosabb szempontjai a kényelem és költséghatékonyság. A kazán vagy éppen a radiátorok cseréje, légtelenítése, növelheti a komfort érzetet miközben a havi kiadások csökkennek.
Csökkenthető az energiafüggőség gáztüzelésű központi fűtésrendszer átalakításával vegyes tüzelésű rendszerré. Igény esetén olyan vegyes tüzelésű rendszer is kialakítható, ahol a vegyes tüzelésű üzem és a gázüzem között tetszés szerint lehet váltani. A vegyes tüzelésű kazán a fűtésen kívül melegvíz előállítására is alkalmassá tehető indirekt tároló bekötésével.
A radiátorok és szelepek cseréje a korrózió miatt is érdemes lehet, a lyukas radiátor vagy az eresztő szelepek miatt levegős lehet a rendszer, ezáltal csökken a fűtés hatásfoka, ráadásul a csepegő víz a parkettát is károsítja.
Az esztétika is fontos szempont, a régi, falon kívül futó vastag csövek útban lehetnek a gipszkartonnak vagy bútoroknak, eltüntetésük például műanyag csövek alkalmazásával, falba süllyesztve lehetséges. Felújítási munkálatoknál, például festés miatt érdemes a radiátorokat le- és felszerelni, majd légteleníteni.

Komplett központi fűtés kialakítása

A teljes körű fűtésszerelési munkálatok a régi fűtésrendszer elbontásával kezdődnek, ezután beszerzem és helyszínre szállítom a szükséges csöveket, idomokat. Ezt követi az új rendszer csöveinek felszerelése, igény szerint falba, illetve betonba süllyesztése. Ezután következik a radiátorok, illetve a kazán bekötése.
Fűtésrendszer kialakítás:

  • Régi fűtésrendszer elbontása
  • Új rendszer csöveinek falba, betonba süllyesztése
  • Radiátorok felszerelése, rendszerre történő rákötése
  • Radiátorok le- és felszerelése, légtelenítés (festés miatt)
  • Központi fűtés szerelés, bővítés javítás, új rendszer kialakítása
  • Radiátorok, csövek, szelepek cseréje
  • Vegyes tüzelésű kazán bekötése
  • Indirekt tároló bekötése
A nagyobb szerelési munkálatokat helyszíni felmérés és árajánlat készítés előzi meg. Várom megkeresését a +36 20 4696 173 -as számon, vagy az info@jofutes.hu címen.