Energiamegtakarítás

A háztartások számára az év legköltségesebb időszaka a fűtési szezon. Télen a legmagasabb a rezsi, havonta több tízezret kifizetünk arra, hogy ne fázzunk lakásunkban. A kiadások annyira magasak, hogy a fűtés rendszer apró átalakításaival is ezreket spórolhatunk havonta.

Gyors megtérülés

A fűtésrendszer korszerűsítése vagy átalakítása egy szezon alatt megtérülhet, ezért a fűtési időszak megkezdése előtt érdemes szakemberrel átvizsgáltatni a rendszert.

Ne vágjon neki a télnek, ha az előző fűtési szezonban a következőket tapasztalta:

  • A radiátor alja vagy az egész radiátor hideg
  • Az egyik szobában hideg van, a másikban meleg
  • Levegős a fűtés
  • Légtelenítették a radiátort, de az még mindig hideg
  • Magas a fűtésszámla, gázszámla

Meleg radiátor, hideg szoba

Annak ellenére, hogy a radiátor meleg, a szobákban vagy a lakás többi helyiségében kellemetlen hideg lehet a téli időszakban. Ilyenkor a légtelenítés nem segít, a hideget a radiátor rossz megválasztása és helytelen elhelyezése okozza. A hatékony fűtés kialakításához a radiátor felszerelésnél figyelembe kell venni a nyílászárók állapotát és méretét, a falak szigeteltségét és vastagságát, valamint a kazán energiatakarékos működési hőmérsékletét.

Meleg radiátor, túlfűtött szoba

Egy szoba túlfűtött lehet a fűtés rendszer rossz megtervezése, vagy a későbbi lakásszigetelés és ablakcsere miatt is. Jó hír, hogy a probléma megoldásához nem mindig szükséges radiátor csere, ennek ellenére garantálható az energiamegtakarítás.

Hideg radiátor, hideg szoba

Ha a radiátor alja hideg, a fűtésrendszer légtelenítése javíthat a problémán. Előfordul azonban, hogy a légtelenítés után a rendszer továbbra is levegős marad. Amikor a radiátor nem melegszik a hibát a víz rossz keringése okozza. Ennek több oka is lehet, ezért érdemes kivizsgáltatni. A fűtés korszerűsítésével alacsony költségek mellett is elérhető hatékony fűtés.

Magas gázszámla

A magas gázszámla különösen kellemetlen, ha a lakásban ráadásul nincs elég meleg. Ilyenkor akár komolyabb spórolás is elérhető a fűtésen. Olykor kisebb javítások is hatékony fűtéshez és érezhető energiamegtakarításhoz vezetnek, amelyek csökkentik a fűtésszámlát. Így gyakran a javítás költségei egy szezon alatt megtérülnek.

Vegyes tüzelésű fűtés

Vegyes tüzelésű kazán bekötésével és fatüzeléssel a rezsicsökkentés ellenére is spórolni lehet. Alternatív fűtési módszerekkel, például szárított fával még mindig olcsóbb tüzelni, mint gázzal. A vegyes tüzelésű fűtés sokoldalú működést biztosít: Kiépíthető olyan gazdaságos fűtésrendszer, ahol a vegyes tüzelésű üzem és a gázüzem között váltani lehet. Így napközben, amikor nem vagyunk otthon, tarthatjuk a hőt az esti begyújtásig, vagy a tüzelő elfogyása után is fűthetjük lakásunkat. Vegyes tüzelésű kazánnal ráadásul meleg víz is előállítható.
A fűtés felülvizsgálata és átalakítása hamar megtérül. Készüljön fel idejében a télre és spóroljon tízezreket. Várom megkeresését a +36 20 4696 173 -as számon vagy az info@jofutes.hu címen.